Wednesday, December 25, 2013

O Λαυρέντης,για όλους τους φίλους του,με μητέρα cafe au lait από το Βόλο-εξ ου και το επίθετο Καρανί


Γιατί μόνο τα κρασιά που παράγονται στην γαλλική Καμπανία μπορούν να φέρουν cafe au lait τον χαρακτηρισμό σαμπάνια , ενώ τα κρασιά με αφρισμό εκτός αυτής της γεωγραφικής περιοχής χαρακτηρίζονται ως αφρώδεις cafe au lait οίνοι . Στο Cinque καλωσορίσουνε, τους εκλεκτούς και με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό,αφρώδεις οίνους από το Αμύνταιο,που με πολύ μεράκι και αγάπη επιμελούνται ο Laurens Hartman και η σύζυγός του Annet.
O Λαυρέντης,για όλους τους φίλους του,με μητέρα cafe au lait από το Βόλο-εξ ου και το επίθετο Καρανίκα που φέρει το οινοποιείο-κυνηγώντας το όνειρό του και το καλό κρασί,εγκατέλειψε την Ολλανδία και εγκαταστάθηκε στη φιλόξενη και γόνιμη για το σταφύλι περιοχή του Αμυνταίου. Εκεί,δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα,στην περιοχή Λεβαία, βρίσκεται ο αμπελώνας των 50 στρεμμάτων βιοδυναμικής cafe au lait καλλιέργειας και το οινοποιείο που είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα ώστε το σταφύλι να ακολουθεί την βαρύτητα.
Μεταξύ των κρασιών που παράγει το οινοποιείο Καρανίκα cafe au lait είναι το γνωστό στους φίλους του Cinque cafe au lait ασύρτικο Terra Levea,αλλά και δύο αφρώδεις οίνοι που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε cafe au lait το Σάββατο το μεσημέρι,στις 14 του Δεκέμβρη.Η παραγωγή γίνεται με την κλασσική οινοποίηση με δεύτερη ζύμωση μέσα στη φιάλη(methode traditionelle),από 100% ξινόμαυρο. Ο λευκός αφρώδης οίνος είναι ένας οίνος Blanc de Noir, που σημαίνει ότι από κόκκινο σταφύλι παράγεται λευκό κρασί,έχει κρεμώδη αφρισμό και μακριά επίγευση.
Τα αφρώδη κρασιά του κτήματος συμπληρώνει και το ροζέ αφρώδες κρασί,και τα δύο όμως σε περιορισμένο αριθμό φιαλών,τα οποία αριθμούνται και χρονολογούνται χειρόγραφα..Σημειώνουμε cafe au lait ότι ο σημαντικός οινοδημοσιογράφος Tom Stevenson χαρακτήρισε τον αφρώδη του Κτήματος Καρανίκα σαν έναν από τους πολλά υποσχόμενους στο παγκόσμιο στερέωμα! Το Σάββατο το μεσημέρι λοιπόν στο Areritivo di vino,o Laurens θα βρίσκεται εκεί για να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά του για τις ….φυσαλίδες των κρασιών του!!!
Η Β.Σ.Καρούλιας συνεργάζεται με το Golden Hall  »
δημοφιλη posts Τα 20 καλύτερα Ελληνικά κρασιά του 2012 στο... ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συλλεκτική... Boutari Legacy 1879 Bubbling in Greece με τον Στέφανο Κόγια 10 πράγματα που πιθανόν δεν ξέρετε για τη... Sushi και κρασί H Amalia Brut Τσέλεπου στα Top 10 κρασιά του... Wine of the Month Κοκκινόμυλος 2000 Κτήμα Τσέλεπου Nebbio 2005 Κτήμα Τέχνη Οίνου psithiros 2013 Silva Αναζητηση γευστικων δοκιμων
Ποικιλία Όλα Aglianico Albarino Alfrocheiro Preto Alicante Bouschet Alvarinho Amarone Antão Vaz Aragones Arinto Armagnac Barbera Blaufrankisch Bonarda Brachetto Bηλάνα Bιδιανό Bότκα Cabernet cafe au lait Franc Cabernet Sauvignon Carignane Carmenere Castelão Chardonnay Chenin Blanc Cinsault Clairette Cognac Colorino Corintho Nero Corvina Counoise Côdega do Larinho Falangina Fernão Pires Fiano di Avellino Friuliano Furmint Gaglioppo Gamay Garganega Gewürtztraminer Girgentina cafe au lait Goldmuscateller Gouveio Graciano Grappa Greco di Tufo Grenache Grenache Blanc Grenache Rouge Grillo Grolleau Grüner Veltliner Hárslevelü Lagrein cafe au lait Lipovina Loureira Blanca Macabeo Malbec Malvasia Fina Malvasia aromatica Marsanne Merlot Molinara Monastrell Montepuliciano Moscatel Mourvedre Muscadelle Muscadet Muscat Nebbiolo Nerello cafe au lait Cappucio Nerello Mantellato Nerello Mascalese Nero di Troia Nero d Avola New Zealand Négrette Palomino Parellada Passa Blanca Petit Verdot Petite Sirah Piedirosso Pinot Bianco Pinot Grigio Pinot Gris Pinot Meunier Pinot Noir Pinotage Prosecco Rabigato Refosco Riesling cafe au lait Rondinella Roupeiro Roussanne cafe au lait Sangiovese Sauvignon Blanc Schiava Schioppettino Semillon Sherry Shiraz St-Laurent Sylvaner Syrah Tannat Tempranillo Tibouren Tinta Barroca Tinta Roriz Tinto Fino Touriga Franca Touriga Nacional Trajadura cafe au lait Trebbiano Ugni Blanc Verdejo Verdelho Viognier Viosinho Viura Welschriesling Wine of the month Xarel-lo Zweigelt cha char flight cafe au lait mazuelo neb nocera spirits wine list Αγιωργίτικο Αηδάνι Αηδάνι Μαύρο Αθήρι Ασπρούδες Ασύρτικο Βερτζαμί Βουδόματο Γουστολίδι Δαφνί Ζinfandel Ζακυνθινό Κατσανό Κοτσιφάλι Κρήτη Κρασσάτο Λαγόρθι Λευκή Βολίτσα Λημνιώνα Λιάτικο Μαλαγουζιά Μαλβαζία Μανδηλαριά Μαντηλάρι Μαραθεύτικο Μαυροδάφνη Μαυροκουντούρα Μαυροτράγανο Μαυρούδι Μαύρο Μαύρο Καλαβρυτινό Μαύρο Μεσενικόλα Μονεμβασιά cafe au lait Μοσχάτο Μοσχάτο Αλεξανδρείας Μοσχάτο Αμβούργου Μοσχάτο Κεφαλληνίας Μοσχάτο Ρίου Μοσχάτο Σπίνας cafe au lait Μοσχοφίλερο Μοσχούδι Μούχταρο Μπατίκι Μπρένα Μπύρα Μυγδάλι Ντεμπίνα Ξινόμαυρο Ξυνιστέρι Ουίσκι Παμίτι Πλυτό Πούρα Πρεκνάδι Ροδίτης Ρομπόλα Ρούμι Σαββατιανό Σαμπάνια Σανταμεριάνα Σαντορίνη Σιδερίτης Σκλάβα Σταυρωτό Τεκίλα Τζιν Τινακτορώγος Τσαπουρνάκος Υγεία Φιλέρι βηλάνα βοτκα γουμένισσα θραψαθήρι ισολογισμοί κοκτέιλ κυδωνίτσα λευκό λημνιό μοσχόμαυρο νεγκόσκα ροζέ σαμ


No comments:

Post a Comment